Ajánlott képernyőfelbontás 1280px vagy nagyobb

Mindíg vannak hírek és az azokat cáfoló hírek. Melyik lehet igaz?

Nincs az a világra szóló találmány, újítás, felfedezés, elsősorban az élelmiszer és gyógyszeriparban, amiről később ki ne mutatnák annak végtelenül káros hatását. Tudományosan megalapozott vagy bizonyítható tényekre persze ritkán tudnak hivatkozni. Kigyűjtöttem párat. Ki-ki maga döntse el, hogy elhiszi-e! Az írásom cikkekre alapul, amiknek vagy volt, vagy nem forrása. Ami biztos, hogy a forrásaim rendre megszünnek.

 

A hírhedt aszpartam Aspartam cáfolatok A szívbarát margarin A szója és a szívhalál


A szója és a szívhalál


A cikk forrása Amit persze időközben tölöltek.
Volt egy nagyon érdekes beszélgetés 2010 február 22-én a Hír Tv-ben, Dr. Csáky István professzorral (Állatorvostudományi Egyetem) beszélgetett Pataki Enikő a SZÓJA szerepéről. Ugyanis, több mint egy éve már Angliában felfigyeltek arra, hogy nemcsak a felnőtt sportolók, de 13-14 éves gyerekek közül is évente 3-4-en halnak meg sportpályán szívelégtelenségben. Mivel a szívelégtelenség okát a boncolásnál nem találtak, elkezdték vizsgálni, mi lehet közös az áldozatokban. Egyetlen ilyen volt: az étrendjükben a Szója! Arányos mennyiségű SZÓJA (nem mellékesen) 4-5-ször annyi női nemi hormont (vagy azzal azonos hatású alkaloidot) tartalmaz, mint 1 db antibébi tabletta. Ez férfiakra nézve még veszélyesebb, mint a nőkre!
Ezek után, amerikai kutatók elvégeztek egy tesztsorozatot 30-30 egérrel (30 minta és 30 kontrollállat). A 30 kísérleti egér - melyeket SZÓJÁVAL etettek - MINDEGYIKE elpusztult szívelégtelenségben. A kontroll csoport, amely normál kaját kapott, semmilyen problémát nem mutatott. A professzor összerakta az információkat, és javasolja, vizsgálják a sportolókat étrendjük vonatkozásában is. A végén, csak mint érdekességet megemlítette, hogy az allergiás megbetegedések óriási méretűre növekedésének kezdete szignifikánsan egybeesik a SZÓJA fogyasztásának általánossá válásával.
Nem régiben, (2011 tavasza), volt egy alaposabb vizsgálat a sportolók között. Azt nem tudni, ezen esetekben van-e összefüggés a szív rendellenességek és a szója között, de sok sportolót eltiltottak a sporttól és még egy esetben azonnali szívműtétre is szükség volt. (Epü)Egy kis rosszindulatú megjegyzés

A szójától megszabadulni nem lehet! Elképesztő, hogy milyen élelmiszerekbe is képesek dúsító anyagként a szóját adagolni. Néhány példa: húskészítmények, kolbászok, felvágottak, májkrémek, tejtermékek, hogy granulátumokat, szójatejet ne is említsem. A szója állagát javítandó, további adalékokat kevernek hozzá, mint állományjavítók, nedvesség megkötők. Nem csak közvetlenül lehet a szója ártalmas, de úgy is, hogy kiírtják az őserdőket az újjabb szójatermelő területek érdekében, majd a főldeket magára hagyják, ha kimerültek.

"Szójapörkölt, szójakolbász, szója fasírt, szólj a nővérkének, hogy befostam!" (Hofi)