Ajánlott képernyőfelbontás 1280px vagy nagyobb

Ha kíváncsi vagy a holnapi időjárásra, ne a meteorológust kérdezd, hanem egy békát és a szomszéd öregasszony izületeit. A meteorolgus, sajnos néha a tegnapi időt sem tudja biztosra. De a holnapit szinte biztosan nem. Saccolgat, körül ír és találgat. A jelenlegi szélsőséges és változékony időjárás mindekit megszívat.

Kullancs veszély 60%-uk fertőző. Légszennyezetség

Országos légszennyezettség

Sok a tévhit a kullancsokról, ezért némi információ róluk.

Országos hőtérkép

 Nem riasztja el a cigarettafüst és az étel, ital szaga!
  A közhiedelemmel ellentétben ugyancsak hatástalan a kullancs ellen – preventív céllal – fogyasztott B6 vitamin, alkohol és fokhagyma is.
  Nem szabad bekenni! Az olajos, vazelines házi kezelés hatására visszaöklendezi a sebbe a sok kórokozót tartalmazó félig megemésztett vért.
  Nem szabad piszkálni! A kullancs eltávolítására a legjobb a kifejezetten erre a célra fejlesztett kullancscsipesz. Gyufával, varrótűvel, szemöldökcsipesszel csak kárt okozhat.
  Nem fákon él, és nem tud ugrani! Nem is tudna felmászni a fára, és általában egy méternél nem is jut magasabbra.
  Nem csak az erdőben él! A kullancs élőhelye a dús aljnövényzet és a magas páratartalmú környezet, azaz nemcsak az erdőben, de a parkokban, a játszótereken és akár a gondozott kertekben is előfordul.
  Nem baj, ha eltávolítás közben beszakad a feje! A maradvány (ami egyébként az állkapcsa) néhány napon belül magától kilökődik. Ha nem, akkor el kell távolítani, mert fertőzést nem, de gyulladást okozhat.
 Tilos összenyomni a kullancsot! Ez exponenciálisan növeli a fertőződés kockázatát.
 A terhesség alatti kullancs-encephalitis-fertőzés veszélyes mind az anyára, mind pedig a magzatra. A terhesség alatti Lyme-fertőzés is veszélyes lehet: összefüggésbe hozták magzati fejlődési rendellenességgel, koraszüléssel, magzati halállal